Ik begeleid organisaties of organisatie-onderdelen. Soms loopt het niet zoals het zou moeten, soms worden onderdelen samengevoegd of gesplitst. Soms moet je met je organisatie een bocht maken, het anders doen. Hoe doe je dat? Gas geven? Sturen of loslaten? We weten dat je je er niet komt met een bloedstollend verhaal van de baas of een nieuwe AO.

Ik begeleid groepen van mensen die samen een vraagstuk onder handen hebben en samen willen leren. Zo’n groep kan bestaan uit deelnemers van dezelfde organisatie of het is een “groep” die is samengesteld uit deelnemers van verschillende organisaties met verschillende belangen, maar wel met een gezamenlijk vraagstuk. Soms is er eerst de groep en ontstaat daaruit het vraagstuk, soms is er eerst het vraagstuk en vorm je een groep om het vraagstuk verder te brengen. Multi-stakeholder proces, samen beter zien, verantwoordelijkheid nemen. Hoe komt je tot ideeën, hoe kom je samen in beweging? Kunnen we gezamenlijk een richting vinden en optrekken? Hoe kom je tot oplossingen waarbij alle deelnemers zich comfortabel voelen? Hoe kun je samen en individueel leren?

Ik begeleid mensen. Mensen met vragen over situaties in hun werk. Mensen staan voor belangrijke keuzes. Wat is wijsheid? En wat is het “goede”?

workshop en keynote: De 7 Zonden van je Loopbaan

Er zijn zeven zonden die je kunt begaan als je onderweg bent in je loopbaan. Je begaat ze niet allemaal, maar zeker een paar. Als jij weet welke greppels er langs je loopbaan liggen en als je weet waar ze liggen, weet je ook hoe je eruit kunt blijven. De 7 Zonden verzorg ik als workshop (halve dag) of keynote.

workshop en keynote:
Tja, wat is wijsheid?

Kasten vol met -vaak ongelezen- boeken over levenskunst hebben de meeste mensen nog niet veel wijzer gemaakt. Deze workshop (twee dagen) of keynote geven je de vier kardinale aangrijpingspunten die je helpen om de werkelijk beter te zien en te benaderen en die je alle inzicht geven wat je mogelijkheden zijn om te doen -en laten- wat nodig is. Geen recept, geen goed of fout, maar een onwaarschijnlijk hulpmiddel om goed te leven en te doen wat juist is. In je werk of in je leven.

weekprogramma:
De Goede Tijd

Af en toe moet je even de tijd te nemen. Tijd om te rusten, om te herstellen, om weer terug te vinden wat je kwijt bent geraakt. Om weer zin te krijgen, weer nieuwsgierig te worden, om aandacht te besteden aan vragen waar je maar niet aan toe komt (of niet uitkomt). Aandacht geven, eenvoud zien en kracht vinden. Niet zweven, maar tijd goed besteden. Met je hoofd, met je hart. Met een groep van maximaal twaalf deelnemers, goede begeleiders en docenten nieuwsgierigheid opkweken, inspiratie opdoen en bezieling terugvinden. Voor meer Goede tijd. Deze week verzorg ik samen met mijn vriend en collega Alexander Elings.

Meer informatie: De Goede Tijd